Hrana kao Božiji ajeti

Kategorija

Napomena
Priredio S.B.

Dragi Bog, Stvoritelj, podario nam je jasne nagovještaje koja hrana naročito pomaže kojemu dijelu našega tijela.

Prerezana mrkva izgleda poput ljudskoga oka: zjenica, iris (dužica), i prave linije izgledaju baš poput ljudskoga oka... i da, i znanost je sada dokazala da mrkva poboljšava protok krvi do oka kao i sâmu funkciju oka.

Paradajz ima četiri komore i crven je. Srce je crveno i također ima četiri komore. Sva ispitivanja potvrdila su da je paradajz stvarno čisto srce i hrana za krv.

Grožđe visi u grozdu koje ima oblik srca. Svaki grozd izgleda poput krvne ćelije a sva su suvremena istraživanja pokazala da je grožđe također smišljeno kao srce i bitna hrana za krv.

Orah izgleda poput malenoga mozga: lijeva i desna hemisfera, gornji veliki mozak i donji mali mozak. Čak i nabori ili bore na orahu izgledaju poput neokorteksa. Danas znamo da orah pomaže razvoju više od tri tuceta neuronskih transmitera za funkciju mozga.

Grah stvarno liječi i pomaže očuvanju funkcija bubrega i, tako je, izgleda baš poput bubrega čovjeka.

Celer, kineski bijeli kupus, rabarbara i slično, izgledaju poput kostiju. Ova vrsta hrane naročito je predviđena za jačanje kostiju. Kosti sadrže dvadeset i tri procenta natrija a i ova hrana sadrži dvadeset i tri procenta natrija. Ukoliko nemate dovoljno natrija u svojoj ishrani, organizam će ga izvlačiti iz kostiju i time kosti slabiti. Ova hrana nadopunjava skeletne potrebe tijela.

Patlidžan, avokado i kruška usmjereni su na zdravlje i funkciju maternice i grlića maternice kod žena – i baš i izgledaju kao ti organi. Suvremena istraživanja pokazala su da ako žena pojede jedan avokado sedmično, to harmonizira hormone, otklanja neželjeni višak kilaže dobiven u trudnoći te spriječava rak vrata maternice. I kako su samo ovi plodovi mudro stvoreni! Potrebno je tačno devet mjeseci da se uzgoji avokado – od cvata do zrenja. Postoji više od četrnaest hiljada hranljivih fotolitskih hemijskih komponenata u svakoj od ove vrste hrane (moderna znanost ispitala je i imenovala tek stotinu četrdeset i jednu od njih).

Smokve su pune sjemenki i vise po dvije na mjestima gdje rastu. Smokve povećavaju pokretnost sperme kod muškaraca i povećavaju broj spermija te također pomažu i u izlječenju steriliteta.

Batata (slatki krompir) liči na pankreas i uravnotežuje glikemički indeks dijabetičara. (Glikemički indeks  GI – pokazuje kako tijelo reagira na ugljene hidrate; neki ugljeni hidrati su sporiji a neki brži; što je GI niži to znači da je ugljeni hidrat tj. šećer sporiji i da je hrana bolja)

Masline pomažu zdravlju i funkciji jajnika.

Grejpfrut, narandža i drugo limunasto voće izgledaju poput mliječnih žlijezda žena i stvarno pomažu zdravlju dojki i kretanju limfe u, i izvan dojki.

Luk izgleda poput krvnih ćelija. Današnja istraživanja pokazuju da luk pomaže čišćenju odbačenih materija iz svih krvnih ćelija. Štaviše, luk prouzročava nastanak suza koje sapiraju predjevne slojeve očiju.