FORUM MJESECA RAMAZANA

Kategorija

 Cijenjeni posjetioci stranice Znaci,

prije svega, molimo Jedinoga da nam dostavi Svoje darove zaodjevene mirisom dolazećega mjeseca ramazana. Molimo Ga i da svi mi budemo koliko-toliko dostojni Njegove darove primiti, našu dušu osvježiti i okrenuti je na Put spasa.

Često kada se treba napisati tekst o nečemu što se periodično javlja, kao naprimjer o mjesecu ramazanu, pisac se podobrano zamisli jer pazi da iste stvari ne ponavlja. Ponavljajući već rečeno materijalom se guše čitaoci a i gubi se oštrina pisanja i inspiracija sâmoga autora.

Imajući, i osjećajući, sve ovo, redakcija Znaka odlučila je uvesti nešto novo na našoj stranici. Naime, budući da je najbolji pokazatelj primljenih darova mjeseca ramazana ocjena tvoga stanja (putem doživljaja, djelâ...), a budući da tvoje stanje često drugi može analizirati bolje nego ti, odlučili smo otvoriti “Forum mjeseca ramazana” gdje bi svako zainteresiran upisao vlastiti doživljaj nekoga dijela ili pak kompletnoga dana mjeseca ramazana koji je za njim (dakle, u četvrtak čitat će se doživljaji iz srijede, u petak iz četvrtka itd.).

Idući ovako do kraja, ako Bog da na poslijetku ćemo imat izuzetno koristan zajednički “duhovni dnevnik” koji će nam dobro doći za naredni mjesec ramazan ali i prilikom čijega ćemo pravljenja/pisanja imati najmanje tri koristi: prvo, čitajući doživljaje i mišljenja drugih možemo se podsjetiti na neke stvari na koje smo zaboravili ili, s druge strane, učiti na tuđim greškama. Drugo, iskazujući vlastite impresije (ali pod pseudonimom da ne bi to neko mogao zloupotrijebiti) moguće je da ćemo, doduše ne uvijek, dobiti ocjenu našega stanja ili postupka od drugih učesnika foruma. Konačno, život često pred nas iznosi stvari sa kojima se nismo ranije susreli pa je forum i mjesto na kojemu možemo postaviti neka konkretna, praktična, pitanja.

U nadi da ćete se odazvati ovome projektu, želimo vam iskren ugođaj blagosti našega mjeseca i siguran Put blizini Allahova Bîća.